Nieuws
547647
Nieuws

Imtech opnieuw in vrije val

De geplaagde technisch dienstverlener Imtech leverde vanochtend nog eens een derde in, de koers zakte tot €0,80. Gisteren leverde het aandeel ook al bijna 40% in omdat het bedrijf er niet in slaagde nieuwe leningen af te sluiten.

Tot overmaat van ramp werd gisteren aan het einde van de middag bekend dat de Duitse dochter van Imtech failliet is. Bij de Duitse divisie speelden jarenlang misstanden en corruptie. Er lopen verschillende strafrechtelijke processen tegen het voormalige Imtech Duitsland-bestuur.

Lees hier onze verslaggever Joris Polman over het Duitse faillissement (premium)

Gisteren was de top van Imtech in Gouda niet bereikbaar voor commentaar wat het Duitse faillissement voor de Nederlandse moedermaatschappij betekent. Dat beleggers nog maar weinig vertrouwen hebben in de toekomst van het bedrijf, blijkt wel uit de enorme koersdaling van vanochtend.

Tien vragen over Imtech, waar ging het precies mis?

Naar aanleiding van het Duitse faillissement verlaagde KBC het koersdoel naar €0,50, van €2,80. "We zien een nog hoger risicoprofiel voor aandeelhouders in dit stadium, gezien de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de recente ontwikkelingen'', aldus analisten.

Noodlening

Deze week daalde het aandeel Imtech maar liefst 70%. De hele week probeerde Imtech wanhopig een noodlening los te kijgen bij de financiers, maar slaagde daar niet in. Het bedrijf heeft op heel korte termijn €75 miljoen nodig om aan verplichtingen te voldoen, bijvoorbeeld het betalen van de salarissen. Gisterochtend was daar nog steeds geen akoord over. In reactie daarop verlaagden zakenbanken deze week het koersdoel. 

Lees hier al het nieuws rond Imtech van de afgelopen dagen terug.

Oproep

Werkt of werkte u bij Imtech en vind u ook dat het bedrijf niet mag omvallen? Stuur ons dan uw reactie.