Nieuws
547655
Nieuws

Praat mee

Collega op je bruiloft? Echt niet!

Stel je eens voor: je bent heel goed bevriend met een collega als ineens de uitnodiging voor de trouwerij op de deurmat valt. Wat blijkt? Je bent alleen uitgenodigd voor de zaterdag, nét als alle andere collega's. Het overkwam Q-music dj Mattie Valk, die zijn radiocollega Wietze de Jager er vanmorgen live op de radio mee confronteerde: "Ik was toch wel een beetje teleurgesteld."

Het is en blijft een van de lastigste dingen bij het voorbereiden van een bruiloft: de uitnodigingen. Want wie nodig je wel uit voor de grote dag en wie niet? En wie mag de hele dag aanwezig zijn en wie alleen de avond? Een probleem waar ook radio-dj Wietze, die nog deze maand in het huwelijksbootje stapt, mee worstelde. Want hoewel hij zijn radiovriend Mattie alleen voor de zaterdag uitnodigde, had hij tóch iets anders verwacht.

Grote teleurstelling

"Die uitnodiging kwam binnen en ik was toch een beetje teleurgesteld dat ik exact dezelfde uitnodiging had gekregen als alle andere collega's", biechtte de platenmaker vanochtend op de radio op. "Als het mijn bruiloft was geweest, had ik je namelijk wel het hele weekend uitgenodigd. Maar uiteraard is het jouw bruiloft!"

"Je bent voor mij ook meer dan een collega én je was ook echt een twijfelgeval", verdedigt Wietze zich direct. "Die gastenlijst was echt een crime en ik heb er uiteindelijk voor gekozen om alleen familie en vrienden die écht heel dichtbij mij staan het hele weekend uit te nodigen en collega's en kennissen alleen op de zaterdag."

Uitnodigen

De ochtend dj's zijn na de verhitte discussie nog steeds even goede vrienden. Al belooft Wietze wél om nog een blik te werpen op de gastenlijst om te kijken of er nog iets te regelen valt. "Misschien heb ik achteraf toch de verkeerde keuze gemaakt. Ik kan even kijken of ik toch nog iets voor je kan regelen", aldus Wietze.

Was de gastenlijst voor jullie ook een crime? Hebben jullie collega's uitgenodigd op de bruiloft en hebben jullie nog onderscheid gemaakt tussen collega's? En wat zou je doen als je helemaal niets hebt met een collega?

Praat met ons mee!