Nieuws
547660
Nieuws

Fonkelnieuwe hatchback Suzuki: de Baleno

Suzuki presenteert op de autoshow van Frankfurt een fonkelnieuwe hatchback: de Baleno. Dat bevestigt de Japanse autobouwer zojuist.

De Baleno is ontworpen op basis van de iK-2 concept (Intelligent Know-how met het getal 2 refererend aan de elementen styling en bruikbaarheid) die afgelopen maart werd voorgesteld op de autoshow van Genève. Al direct na de onthulling van de iK-2 werd duidelijk dat Suzuki productieplannen had.

Boosterjet

De productieversie krijgt nieuwe Boosterjet-motoren, met een inhoud van 1,0 liter en een turbo. Volgens Suzuki levert de compacte krachtbron het vermogen van een 1,7 liter viercilinder. Mogelijk gaat Suzuki de Baleno ook leveren met een 1,2 liter viercilinder benzinemotor waarbij een batterij remenergie opslaat.

Naar verluidt wijkt de maatvoering van de Baleno nauwelijks af van iK-2 Concept. Dit prototype is 4.023 mm lang, 1.920 mm breed en 1.450 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.520 mm. Meer details geeft Suzuki vrij op de autoshow van Frankfurt.

Bekende naam

Suzuki gebruikte in het verleden al eerder de naam Baleno, alleen niet voor een vijfdeurs hatchback. De oorspronkelijke Baleno werd geleverd als driedeurs hatchback, al vierdeurs sedan en als stationwagon. De auto werd van 1995 tot 2002 geleverd in Europa.