Nieuws/Binnenland
547662
Binnenland

Jacht op hondendumper

Medewerkers van het dierenasiel hebben donderdag in Amsterdam met het nodige kunst en vliegwerk een gedumpte hond losgemaakt van een paal. De gestroomde American Stafford reu was daar door zijn eigenaar als een stuk vuil achtergelaten.

De hond was zo overstuur dat hij onbenaderbaar was. Compleet over de rooie beet hij tot bloedens toe in de stok waarmee de medewerkers van het asiel hem probeerden te vangen. ,,Hij is nu bij ons en is erg angstig. We hebben een hele lange weg te gaan", zo schrijft het asiel op Facebook.

Via het sociale medium wordt nu geprobeerd om het baasje te achterhalen. ,,Willen we de eigenaar vinden om hem weer terug te kunnen geven? Nou nee, als de eigenaar dit heeft gedaan...lijkt ons niet. Maar een hond dumpen als-ie in een dergelijke staat is, is best link. Buiten dat is het ook gewoon hartstikke verboden."

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));