Nieuws
547679
Nieuws

NOS maakt kans op Emmy Award om MH17-verslag

De NOS heeft een nominatie in de wacht gesleept voor een Emmy Award voor een reportage over de dag van nationale rouw na de ramp met vlucht MH17.

Het verslag gaat over de aankomst van de eerste slachtoffers van de vliegramp op 23 juli 2014 op het vliegveld van Eindhoven en de lange rouwstoet die volgde naar de Korporaal van Oudheusden Kazerne bij Hilversum.

„Dit is een nominatie die je liever niet wilt krijgen”, reageert algemeen directeur Jan de Jong. „Daar is de aanleiding veel te triest voor. De NOS is ingericht om dit soort producties uit de grond te stampen. Ook onder de moeilijkste omstandigheden.” Volgens hem was er voor de dag van nationale rouw een „extreem korte voorbereidingstijd.” „Veel, zo niet alles was onduidelijk. Wat krijgen we te zien, wat kunnen we laten zien?“

De uitzending staat volgens hem in het collectieve geheugen van Nederland gegrift. „We stonden op de relevante plekken, stelden de goede vragen, deden aan de juiste maatvoering en wisten de juiste toon te treffen. Daardoor is de NOS er denk ik aardig in geslaagd om te laten zien wat voor impact deze ramp had op de Nederlandse samenleving.”

De winnaars worden op 28 september bekendgemaakt in New York.