Nieuws/Binnenland
547699
Binnenland

Vrouw spuit rennende rukker nat

De 'rennende rukker' uit IJmuiden heeft weer toegeslagen. Maar opnieuw beet zijn beoogde slachtoffer van zich af. Liesbeth Visser stond gisteren nietsvermoedend de ramen te lappen, toen de schennispleger haar van achteren besloop. Dat had hij beter niet kunnen doen.

,,Ik hoorde rare geluiden en dacht: wat is dit nou? Hij pakte zijn leuter en stond zich te rukken", vertelt de vrouw tegen RTV NH. Ze besloot hem met een tuinslang de volle laag te geven. ,,Ik dacht: zo, kan ie even afkoelen. Hij schrok en daarna rende hij weg." Ondanks een korte achtervolging kon de man ontkomen.

De exhibitionist houdt IJmuiden nu al een maand in zijn greep en heeft al zeker negen vrouwelijke slachtoffers gemaakt. Afgelopen woensdag moest hij zijn ziekelijke hobby bekopen met een pijnlijke neus toen hij de 17-jarige Sharona Dekker lastigviel. De tiener deelde een flinke muilpeer uit. „Ik sloeg hem met mijn vuist vol op z’n neus en toen liep hij als een zombie weg”, vertelde Sharona onverschrokken aan De Telegraaf.