Nieuws
547710
Nieuws

Obama bedankt The Daily Show-presentator

Droog afscheid Jon Stewart

Jon Stewart heeft zijn afscheid bij The Daily Show, die hij vijftien jaar presenteerde, droog gehouden.

"In plaats van vaarwel of goedenavond te zeggen, ga ik nu wat drinken. Ik zie jullie vast nog wel voordat ik vertrek." Gedurende de aflevering complimenteerde Stewart zijn team van verslaggevers. "Als je ziet wat voor talent door deze deuren is gekomen, zou het moeilijk zijn geweest de show te verpesten."

Jon bedankte zijn gezin tijdens zijn laatste aflevering van The Daily Show. "Ik wil mijn vrouw Tracey en mijn kinderen Nate en Maggie bedanken dat ze mij hebben geleerd hoe geluk eruit ziet", zei de komiek.

In de zaal zaten beroemde voormalige gasten en medewerkers van de show, zoals Stephen Colbert en Olivia Munn. Bruce Springsteen, Stewarts favoriete muzikant, sloot de avond af met een optreden.

Stewart presenteerde de satirische nieuwsshow vijftien jaar lang. In september neemt Trevor Noah, die ook in de zaal zat voor de laatste aflevering, het stokje van hem over.

De Amerikaanse president Barack Obama was donderdag een van de vele fans die Jon Stewart via Twitter vaarwel zeiden met de hashtag #JonVoyage. "Je bent een geweldig cadeau voor het land geweest", schreef Obama verder.

Obama was vorige week voor de zevende keer te gast. Ook andere bekende fans gaan Jon missen. "Ik kan niet geloven dat het vandaag de laatste The Daily Show van Jon Stewart is. Dat is zo stom", schreef actrice Olivia Munn. Mia Farrow schreef: "Maar we hebben je nog steeds nodig, Jon Stewart."

De aflevering wordt vrijdagavond in Nederland om 19.00 uur uitgezonden op Comedy Central.