Nieuws/Buitenland
547715
Buitenland

Chauffeur fataal busongeluk telefoneerde niet

De man die de rampbus bestuurde op het moment dat het in een tunnel bij het Zwitserse Sierre verongelukte, telefoneerde of sms'te op dat moment niet. Ook blijkt na bestudering van sms-berichten en nader onderzoek naar het privéleven niet dat de 34-jarige man specifieke problemen had.

Dat maakte het Zwitserse parket, dat de zaak onderzoekt, donderdag bekend. Een definitieve oorzaak van het fatale ongeluk is er nog niet.

Door het ongeluk kwamen 22 kinderen en 6 volwassen, onder wie de 2 chauffeurs en 6 Nederlandse kinderen, om. 24 Andere kinderen, leerlingen van scholen in Lommel en Heverlee bij Leuven, raakten gewond. De bus met de schoolklassen was net begonnen aan de terugreis na een skivakantie in Zwitserland.

Het Zwitserse parket had eerder al laten weten dat het ongeluk vermoedelijk te wijten was aan de chauffeur. Wel bleek al snel dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs, noch reed de man te hard.

Uit de autopsie bleek dat de chauffeur een hartprobleem had en dagelijks antidepressivum gebruikte. Onderzoek moet nog steeds uitwijzen wat de gevolgen zijn van dit hartprobleem en medicijngebruik. Zodra deze rapporten binnen zijn, zal het Zwitsers parket een eindbeslissing nemen, aldus het persbericht van donderdag.