Nieuws/Binnenland
547746
Binnenland

Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf'

Welke weg hebben bloemen afgelegd voordat ze staan te pronken op de eettafel? Kom naar de Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf'. Zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur zetten agrarische bedrijven in de Bollenstreek hun deuren open voor het publiek.

Tijdens de Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf' kunt u een kijkje nemen bij bloemen- en bloembollenkwekerijen, een dahliaveredelingsbedrijf en een landbouwmechanisatiebedrijf aan de Oude Herenweg in Voorhout en de Akervoorderlaan in Lisse. U kunt tussen 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en de verwerking van bloembollen, snijbloemen en vaste planten. Te zien is hoe zomerbloemen en andere gewassen groeien, in de volle grond en in de kas, en hoe door veredeling nieuwe soorten dahlia's worden geteeld. Er wordt uitleg gegeven over het apparatuur bij het andbouwmechanisatiebedrijf en kwekers zijn aanwezig waar u met vragen terecht kunt.

Deelnemende bedrijven

Vijf agrarische bedrijven opengesteld; Adr. Jansze en Zn, RuRo-Plant, N.L.J. Rotteveel, Fa. Bisschops, H. van Gerven BV. Deze bedrijven liggen aan de Oude Herenweg en de Akervoorderlaan in Voorhout, in het landelijk gebied tussen Voorhout en Lisse-De Engel. De route langs de vijf bedrijven is ongeveer 600 meter lang. Er rijdt een treintje langs het parcours en op de bedrijven worden (kinder)activiteiten georganiseerd.

www.bollenstreekinbedrijf.nl