Nieuws
547749
Nieuws

Pleinbioscoop Rotterdam

Pleinbioscoop Rotterdam: Grootste openluchtbios van Europa

Het is weer augustus en dat betekent dat Pleinbioscoop Rotterdam het Museumpark omtovert tot de grootste openluchtbioscoop van Europa. Met de mooiste films: van thrillers tot klassiekers. Negentien dagen lang, van 12 tot en met 30 augustus, is er een afwisselende programmering. Feelgoodfilms, actie, drama en muziek; er zit voor iedereen wel iets bij.

De Pleinbioscoop opent woensdag 12 augustus met de muzikale film 'Whiplash' van Damien Chazelle. De film vertelt het verhaal van de ambitieuze muziekstudent Andrew (Miles Teller) die drumt alsof zijn leven ervan afhangt. Wie zijn jeugdheld Indiana Jones (nog) eens op het grote doek wil zien krijgt de kans op 20 augustus. Dan staat Indiana Jones and the 'Temple of Doom' op het programma. Een heilige steen, een griezelige tempel en een hele reeks aan obstakels die overwonnen moeten worden. Bereid je voor op indrukwekkende special effects rechtstreeks uit de jaren tachtig. Op 27 augustus wordt 'Taxi Driver' van filmlegende Martin Scorsese vertoond. Een psychothriller, vertoond op 35 mm. Dat wordt nagelbijten.

Pleinbioscoop Meets Deaf Culture

 

Vrijdag 21 augustus wordt een hel bijzondere avond. Tijdens 'Pleinbioscoop Meets Deaf Culture' bestaat het hel team van de Pleinbioscoop uit doven en slechthorenden. Een biertje moet dus in gebarentaal worden besteld. De bar, de stoeltjes en de entreekassa; alle posten worden door dit team bemand. Het wordt een avond over communicatie, waarbij 'horenden' in contact komen met hun dove of slechthorende medemens. Wie Nederlandse Gebaren Taal spreekt voelt zich op deze avond als een vis in het water. Voor alle andere bezoekers zijn er visuele hulpmiddelen beschikbaar om de 'handen en voeten' communicatie soepel te laten verlopen. Deze avond vraagt natuurlijk om een visueel sterke film: Guardians of the Galaxy.

pleinbioscooprotterdam.nl