Nieuws
547766
Nieuws

Politiebonden dreigen met nog meer acties

De politiebonden zullen begin volgende week besluiten of de acties, waaronder die rond voetbalwedstrijden, worden opgevoerd.

De vier politiebonden NPB, ACP, ANVP en de VHMP zijn namelijk totaal niet onder de indruk van de brief van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie). Daarin stelt de bewindsman dat het kabinet geen extra geld uittrekt boven op de reeds toegezegde 133 miljoen euro.

De minister dringt er bij de bonden verder op aan om de acties te stoppen en de onderhandelingen voort te zetten. Maar de politiebonden willen daar voorlopig niets van weten.

Inhaalduels

Zij kunnen zich niet vinden in de overeenkomst tussen drie ambtenarencentrales en het kabinet die voorziet in een loonstijging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro vanwege de jarenlange nullijn bij de rijksoverheid. Zo zegt bijna 90 procent van de ANVP-leden krachtig nee tegen de overeenkomst en ruim 85 procent van de achterban wil verder met de acties voor een goede cao.

„In de brief van de minister staat niets nieuws. We gaan begin volgende week om de tafel om te bespreken wat we verder gaan doen. De acties rond voetbalwedstrijden dit weekend gaan gewoon door”, zegt een woordvoerder van de politiebonden. Inmiddels zijn vijf van de negen wedstrijden in de eredivisie verplaatst naar dinsdag en woensdag. De woordvoerder benadrukt dat er bij de inhaalduels geen actie wordt gevoerd. „Maar we sluiten niet uit dat er in het vervolg wel acties rond voetbalwedstrijden plaatsvinden.”