Nieuws/Binnenland
547769
Binnenland

Hardrijders komen goed weg door politieacties

Door de acties van demonstrerende agenten komen hardrijders goed weg, want politiemensen flitsen pas vanaf veertig kilometer te hard. De burgemeester van Schiermonnikoog is opgestapt na ophef over zijn relatie met een circa 30 jaar jongere medewerkster van de gemeente en Feyenoord heeft goede zaken gedaan met het binnenhalen van Eljero Elia en Michiel Kramer. Hier lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • Bij de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn is donderdagavond een man betrapt die op een van de pontons met omgevallen kranen was geklommen. De 61-jarige man werd staande gehouden door een toezichthouder van de gemeente, liet de politie weten.
 • Een vijftigjarige Nederlander uit Enschede is in de Duitse plaats Vreden verongelukt. Hij kwam door onbekende reden met zijn auto op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen.
 • Frankrijk zet vrijdag extra middelen en mankracht in om op Réunion te zoeken naar restanten van vlucht MH370. Een vliegtuig zal in de Indische Oceaan rond Réunion naar brokstukken van het vliegtuig zoeken. Ook worden schepen en helikopters ingezet. Aan land zullen agenten te voet op zoektocht gaan.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 • Door de acties van demonstrerende agenten komen hardrijders goed weg. Veel politiemensen flitsen pas vanaf veertig kilometer te hard. Het slepende cao-conflict heeft de staatskas al zeker 66 miljoen euro gekost.
 • Burgemeester Sjon Stellinga (57) van Schiermonnikoog is gisteravond plotseling opgestapt. Eerder deze week was hij al door de commissaris van de Koning van Friesland ontboden om opheldering te geven over zijn relatie met een circa 30 jaar jongere medewerkster van de gemeente.
 • De ouders van het slachtoffer in de Valkenburgse zedenzaak zijn niet blij met de spijtbetuiging van hoofdofficier van justitie Roger Bos. "Compassie voor die viezeriken die bewust op zoek waren naar een jong meisje. Waar blijft de compassie voor onze dochter en voor ons?”, zeggen de ouders.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • André Rieu (64) haalde Mirusia Louwerse (30) van vér, uit Australië, en bezorgde haar een ander leven. De stersopraan, met Nederlandse ouders, straalt op het Vrijthof en op andere podia in de wereld waar zij met het orkest van de walskeizer optreedt. Maar deze dag straalde Mirusia zoals zij dat nooit eerder deed… op haar eigen huwelijk en speciaal voor haar bruidegom Youri Geurts, lid van André’s beveiligingsteam!
 • Financieel gezien heeft Feyenoord met de komst van zowel Eljero Elia als Michiel Kramer goede zaken gedaan deze week. Elia is transfervrij binnengehaald en de komst van een extra spits wordt nu bekostigd door het Zwitserse FC Basel, dat het nog elf maanden lopende contract van Boëtius wilde afkopen. Feyenoord houdt zelfs nog een krap miljoen over.
 • Een helse wespenplaag in pretpark Walibi Holland begint extreme vormen aan te nemen. Alle paden, pleinen en attracties worden overstelpt met zwermen zoemende insecten. Bij de EHBO-post staat de heel dag door een lange rij met geprikte slachtoffers.

Wat kan je vandaag volgen?

 

 • De Nederlandse waterpolosters mogen vanavond jacht maken op de tweede wereldtitel. Dat moet in Kazan ten koste gaan van de fysiek sterke ploeg van de Verenigde Staten, de regerend olympisch kampioen. In de olympische finale van 2008 in Peking lukte dat. Snelheid zou de doorslag kunnen geven.
 • Om 13:00 uur vindt de loting plaats voor de play-offs in de Champions en Europa League. Dan horen Ajax en AZ van welke tegenstanders zij moeten winnen in de laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League.

Wat raden wij verder aan?

 

 • Het blazoen van minister Dijsselbloem (Financiën) verliest in hoog tempo zijn glans, nu de bewindsman opnieuw moet terugkomen op eerder gedane uitspraken. De PvdA’er kan niet waarmaken dat de in ongenade gevallen NS-topman Huges geen cent meekrijgt.
 • De komende dagen staan garant voor zwoele zomeravonden buiten op het terras met ijskoude drankjes. Maar wat bestelt Nederland eigenlijk? Wat zijn de populairste zomerdrankjes van 2015? De Telegraaf maakte een rondje langs experts op dit gebied. "Gin-tonic is ijskoud het best!"
 • Bruine ratten hebben het vakantieplezier flink verziekt van duizenden toeristen rond recreatieplas Slijk Ewijk in de Overbetuwe. De eilandjes in het water zijn verboden terrein nu de gevaarlijke ziekte van Weil is vastgesteld. De ziekte wordt overgebracht via de urine van het bruine knaagdier.