Nieuws
547831
Nieuws

Imtech Duitsland failliet

Imtech Duitsland heeft faillissement aangevraagd bij een Duitse rechtbank.

Dat meldt het ingenieursbedrijf donderdagmiddag gedurende de beurshandel.

Bij Imtech Duitsland werken 3500 mensen, die volgens analist Jim Tehupuring afgelopen week geen salaris hebben ontvangen.

Onduidelijk is nog wat er met het concern in de fase van aanvraag van het faillissement gaat gebeuren. Het bedrijf stelt zo snel mogelijk met een nadere verklaring te komen. De raad van bestuur beraadt zich nog op de mogelijke consequenties voor de holding Royal Imtech, aldus een zegsman.

De koers van het aandeel Imtech, dat door de dag heen tot 51% daalde, veerde in reactie iets op en stond op €1,19, nog altijd  39,7% lager.

Duitse topman uit Raad van Bestuur

Het Duitse onderdeel heeft onder meer BMW, BASF, Bosch, Daimler en Volkswagen als klant. Imtech overlegde deze week met financiers om zijn Duitse tak vanwege aanhoudende verliezen meer lucht te geven. Het slaagde er niet zelfstandig in om zijn buffers te verhogen. Maar de financierings gingen voor zover bekend niet akkoord met een extra injectie of garantiestelling.

De voorzitter van de raad van bestuur van Imtech Duitsland, Felix Colsman, treedt af als lid van de raad van bestuur van Royal Imtech. Daarmee zegt Imtech belangenverstrengeling te willen voorkomen. Mogelijk moet Colsman in de toekomst namelijk in opdracht van de bewindvoerder geld vorderen bij de Nederlandse holding.

Felix Colsman

Grootste onderdeel

Het Duitse onderdeel had volgens het jaarverslag van 2014 een omzet van €860 miljoen, destijds werd een omzetgroei van 21% op jaarbasis gemeld. Imtech Duitsland vormt het grootste onderdeel van het ingenieursbedrijf uit Gouda. Het onderdeel is in opspraak gekomen na een reeks fraudezaken.

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen