Nieuws/Binnenland
547858
Binnenland

Ramptoerist opgepakt in Alphen

Bij de Koningin Julianabrug in Alphen is donderdagavond een man betrapt die op een van de pontons met omgevallen kranen was geklommen. De 61-jarige man werd staande gehouden door een toezichthouder van de gemeente, liet de politie weten.

„Het mag voor zich spreken dat dit een van de plekken is die niet toegankelijk is voor het publiek”, zei een woordvoerder van de politie. Het is nog onduidelijk waarom de man op de ponton was geklommen. De 61-jarige is meegenomen door de politie en wordt vrijdag gehoord.

Burgemeester Liesbeth Spies beklaagde zich woensdag al over ramptoeristen die een glimp willen opvangen van de plek waar het maandag mis ging. Toen kwamen twee kranen en een brugdek naar beneden, met een enorme ravage tot gevolg.

„Mensen gaan zomaar tuinen van anderen binnen en richten daar schade aan, ze houden zich niet aan afzettingen en sommigen zijn zelfs op auto's gaan staan om foto's van de rampplek te maken”, stelde Spies. Ze waarschuwde dat mensen kunnen rekenen op een strenge aanpak als ze zich niet houden aan „gewone fatsoensnormen” en de wet.