Nieuws
547917
Nieuws

Uit het magazine

Italiaans én gezond? Ja, dat kan!

Pizza, pasta, tiramisu… Italiaanse gerechten zijn heerlijk, maar vaak ook echte calorieënbommen. Hier vind je de magere, gezondere versies. Smullen!

Recept 1: gezonde pasta pesto

 

(voor 1 persoon)

Dit zit erin:

  • 3-5 kleine (tros)tomaatjes
  • Speltpasta
  • Rucola (flinke hand)
  • Peper en zout
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g basilicum
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook

Zo maak je het:

  1. Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan en rasp de kaas indien nodig.
  2. Pers de knoflook of snijdt fijn. Meng dit met de pijnboompitten, basilicum, kaas en olijfolie in een keukenmachine.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Zet zo’n 15-20 minuten in de oven.
  6. Kook ondertussen de pasta en giet het af.
  7. Meng nu 1 eetlepel pesto (voor 1 persoon) door de pasta
  8. Leg een beetje rucola op het bord. Schep hier de pasta pesto op en tot slot de tomaatjes uit de oven.
  9. Maak het geheel af met wat pijnboompitten.

Bron: ilovehealth

--

De ultieme pasta pesto maak je zo

--

Recept 2: bloemkoolpizza

 

(voor 2 personen)

Dit zit erin:

Voor de bodem:

  • 1 flinke bloemkool
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 klein handje kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

En verder:

  • 5 eetlepels tomatensaus
  • Champignons
  • Courgette
  • Paprika
  • Ui
  • Chilipoeder
  • 1 handje geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels.
  3. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif het in de oven.
  4. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork.
  5. Ondertussen kun je de courgette, paprika, ui en champignons scnijden.
  6. Haal de kruimels uit de oven en laat ze een kwartier afkoelen.
  7. Doe de kruimels in een schone theedoek en knijp zo hard als je kunt het vocht eruit.
  8. Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de oregano, het handje kaas en de peper en zout. Meng het goed door.
  9. Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat en maak de bodem dun.
  10. Doe de bodem in de oven en bak 25 minuten. Hij moet al een beetje hard en lichtbruin worden.
  11. Haal de bodem uit de oven, beleg met tomatensaus en de groenten. Bestrijk de randen met een beetje olijfolie.
  12. Maak het geheel af met wat kaas en schuif het geheel voor de laatste keer zo’n 20 minuten in de oven.

Bron: chickslovefood

--

8 pizza's uit eigen keuken

--

Recept 3: Zuchhetti

 

(4 personen)

Dit zit erin:

  • 350 g biologische kipfilet
  • 1 rode ui
  • 200 g champignons
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 20 g basilicum
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 150 g maïs
  • 20 g rucola
  • Zout en peper
  • Geitenroom
  • 1 avocado
  • 1 el tamari

Zo maak je het:

  1. Maak de kipfilet met water schoon en snijd de rode ui en champignons in kleine stukjes.
  2. Bak de kip gaar in de kokosolie en bak de ui en champignons de laatste 10 minuten mee.
  3. Knijp de knoflook eroverheen.
  4. Snijd slierten van de courgette en doe ze in een kom. Snijd de basilicum fijn en de cherrytomaatjes in tweeën.
  5. Doe alles samen met de rucola en mäis bij de courgette slierten.
  6. Maak vervolgens de saus. Doe de geitenroom, avocado en tamari samen in een bakje. Pureer het geheel met een staafmixer.
  7. Doe de kip met de ui, champignons en knoflook bij de courgette salade.
  8. Maak het geheel af met wat zout en peper, en giet de saus eroverheen.

Bron: Rens Kroes

--

Pasta carbonara

--

Recept 4: gezonde en snelle pizza

 

(voor 1 pizza)

Dit zit erin:

  • 1 volkoren wrap
  • 1 tomaat
  • Paprika
  • ½ blikje tonijn
  • ½ rode ui
  • 1 el kappertjes
  • Kaas
  • Rucola
  • Paprikapoeder
  • Oregano

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een wrap op de bakplaat.
  3. Pureer de tomaat met 1 tl paprikapoeder en smeer het tomatenmengsel uit over de wrap.
  4. Beleg het geheel met de paprika, tomaat, tonijn en kappertjes. Sluit af met de kaas.
  5. Zet de pizza in de oven en bak het zo’n 10 minuten.
  6. Maak het geheel af met wat rucola.

Bron: ilovehealth

--

En dan mag pizza wel!

--

Recept 5: gezonde tiramisu

 

Dit zit erin:

Voor de koekjeslaag:

  • 14 middelgrote dadels, ontpit en in stukjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels espresso
  • 175 g ongezouten en ongebrande amandelen

Voor de romige laag:

  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 175 g ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • Cacao

Zo maak je het:

  1. Laat de cashewnoten 4 uur weken in water.
  2. Maal de ingrediënten voor de koekjeslaag fijn in de keukenmachine, en druk het geheel aan in de met bakpapier beklede cakevorm. Zet in de vriezer.
  3. Maal vervolgens de ingrediënten voor de tweede laag in de keukenmachine tot een romig geheel. Verdeel dat over de eerste laag en strijk het geheel glad met de bolle kant van een lepel.
  4. Strooi er cacao overheen en laat het opstijven in de koelkast.
  5. Na een halfuurtje is de tiramisu klaar om te worden gegeten!

Bron: cestsylvie