Nieuws
548637
Nieuws

In het nieuws

O jee! De Nutella raakt op!

Je moet er toch niet aan denken dat je favoriete pot chocoladepasta niet meer in de winkel te verkrijgen is? Toch kan het zomaar gebeuren: in Australië zijn Nutella-fans lichtelijk in paniek omdat er een tekort dreigt aan hun geliefde chocoladepasta.

De populariteit van de lekkernij groeit down under met de dag. Bakkerijen en horecagelegenheden gebruiken het steeds vaker als ingrediënt in hun desserts.

Maar nu is er paniek; de leveranciers zijn op dit moment niet meer in staat om aan de grote vraag te voldoen van de drie kilo potten die hiervoor worden gebruikt. Koks zoeken steeds vaker hun toevlucht naar de kleine potten die in de supermarkt worden verkocht.

Producent Ferrero beaamt dat de grote potten pas rond 7 augustus in Australië zullen aankomen. Het tekort zal de komende dagen alleen meer groeien en dat betekent dat ook de prijs voor de chocoladepasta zal stijgen.

Zelf maken

Gelukkig is er geen reden voor paniek in Nederland, want voor heel Europa geldt dat er absoluut geen sprake is van een Nutella tekort! Toch vinden we het een beetje sneu dat de Australische chocoladepasta liefhebbers even zonder zitten. Wij bieden hen een helpende hand met dit recept:

Ingrediënten (voor 1 kopje chocoladepasta)

  • 30 gram cacao
  • 100 gram pure chocola
  • 175 gram hazelnoten
  • 2-3 eetlepels honing naar smaak
  • 2 eetlepels kokosolie of hazelnootolie
  • Mespuntje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de hazelnoten op bakpapier. Rooster ze circa tien minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om. De buitenkant wordt donkerder, maar mag niet verbranden. Dus houd de hazelnoten goed in de gaten.

Laat de noten tien minuten afkoelen buiten de oven en pel ze. Gaat dit lastig? Wikkel ze dan in een theedoek en rol er met je handen overheen. Zo laat de schil los. Doe alle gepelde hazelnoten vervolgens in een blender en blend net zo lang totdat er een zachte crème overblijft.

Voeg dan de pure chocola in blokjes toe en blend nog even totdat het goed gemengd is. Meng tot slot de cacao, honing, zout en kokosolie of hazelnootolie door de crème. Is het nog niet smeerbaar? Voeg dan nog iets meer olie toe. Breng op smaak met honing. Bewaar de chocoladepasta in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast.

Lees ook: