548770
Binnenland

Hele nacht kleumen toen busje niet kwam

Mindervalide stel vergeten na Gay Parade

De hele nacht na de Canal Parade, hebben de mindervaliden Lorraine Batenburg en haar vriend Martin Kleine noodgedwongen en kleumend van de kou op straat in Amsterdam doorgebracht, omdat het busje van Transvision, dat hen naar huis zou brengen, niet kwam opdagen.

Pas na achtenhalf uur, toen het inmiddels half acht zondagmorgen was, konden de twee door het busje naar huis worden gebracht.

„Zoiets bizars hebben wij nog nooit meegemaakt. Het was echt een nachtmerrie. En dat nog wel na zo’n fantastische dag die we bij de Gay Pride hebben gehad. Na de bootparade zijn we naar de Amstel gegaan om daar verder te feesten. Rond elf uur ’s avonds hebben we met Transvision gebeld voor vervoer naar huis. Toen het toegezegde vervoer er om kwart voor twaalf nog niet was, hebben we opnieuw contact met Transvision gezocht. Wat schetste onze verbazing dat de telefoon niet meer werd opgenomen terwijl men tot 24.00 uur bereikbaar hoort te zijn. Daar stonden we dan”, aldus Lorraine Batenburg, die vanwege haar invaliditeit aan een rolstoel is gekluisterd. Haar vriend kan alleen met krukken lopen.

Lees meer:- Urenlang kleumend in de kou