Nieuws/Binnenland
548840
Binnenland

Herkenbaar?

Borstvoeding geven en werken...

Het thema van de Wereld Borstvoedingweek is borstvoeding op het werk. Als we dit onderwerp op de redactie aanzwengelen dan maakt het heel wat los. "Bij mijn vader op het werk werd het per ongeluk als koffiemelk gebruikt!"

Het is een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt en waar bijna elke moeder wel een verhaal over heeft: borstvoeding op het werk. Uit onderzoek onder onze VROUW-lezeressen kwam naar voren dat maar liefst een op de drie lezeressen ontevreden is over de kolfruimte op het werk.

In de kleedkamer

Ook ik kan daar over meepraten:  vol goede moed ging ik na mijn zwangerschapsverlof naar mijn werk, destijds bij een televisiezender. Als kolfruimte werd een van de kleedkamers van de presentatrices en presentatoren aangewezen. Dat was namelijk een ruimte die op slot kon én waar een koelkastje aanwezig was. In de middag ging een beetje onwennig met mijn kolfapparaat naar de aangewezen ruimte. Ik trof er een en al chaos aan.

De presentatrices en stylisten liepen van de ene naar de andere kleedkamer, ook de kamer die als kolfruimte was aangewezen. Er was die dag nieuwe kleding binnengekomen en die moest door iedereen worden gepast. ”Heb je dit al gezien?" en "O! Dat jasje staat jou vast veel beter dan bij mij!". Een en al hilariteit.

--

Kolven in het openbaar: doen of niet?

--

Weg melktoevoer

Op mijn vraag of ik even de kleedkamer kon gebruiken voor mijn privémoment werd een beetje verstoord gereageerd. En op mijn vraag waar de sleutel  van de ruimte was, bleef iedereen me een antwoord verschuldigd. Ondertussen voelde ik mijn borsten steeds meer aanspannen en groeien. Er moest heel dringend gekolfd worden!

Een beetje beduusd nam ik plaats in de kleedkamer en probeerde me te concentreren op het kolven. Dat ging dus voor geen meter. De gedachte dat er elk moment een of andere hysterische stylist of presentatrice de kamer binnen zou vallen, deed mijn melktoevoer spontaan stoppen. Zelfs de welbekende truc om naar de foto’s van je pasgeboren kind te kijken, bracht niets op gang.

--

App: waar kan ik kolven?

--

Pamela Anderson-borsten

Gefrustreerd keerde ik terug naar mijn werkplek waar ik me absoluut niet meer kon concentreren op mijn werk. Ik vond het ook te gênant voor woorden om tegen mijn mannelijke leidinggevende te zeggen dat mijn borsten op knappen stonden en naar huis wilde om die vreselijke spanning van die Pamela Anderson-borsten af te halen, dus maakte ik er maar iets van dat ik iets verkeerds had gegeten tijdens de lunch.

Die week, heb ik veel te snel de borstvoeding afgebouwd en bij mijn tweede kind keek ik wel uit om te kolven op mijn werk. Dat had ik netjes voor het aflopen van mijn zwangerschapsverlof afgebouwd.

Wat voor gênante situaties heb jij meegemaakt toen jij moest kolven op je werk? Laat het ons hieronder weten.