Nieuws/Binnenland
548859488
Binnenland

’Krankzinnig’

Geschokte reacties op aanslag coronateststraat

Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Bovenkarspel - Minister Hugo de Jonge en voorzitter van koepelorganisatie GGF GHOR André Rouvoet hebben met afschuw gereageerd op de aanval met een explosief op een coronateststraat in Bovenkarspel woensdagmorgen. De aanslag op de teststraat is volgens Rouvoet een „laffe daad van vernieling.”

Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Ook minister de Jonge reageert geschokt op de explosie. Hij heeft gebeld met de GGD „waar iedereen natuurlijk vreselijk is geschrokken”, twittert hij. „Al ruim een jaar leunen we zwaar op de mensen in de frontlinie. En dan dit. Krankzinnig”, zegt De Jonge. „Laten we achter de mensen blijven staan die keihard werken om ons uit deze crisis halen.”

Voorzitter Rouvoet zegt te hopen dat de dader snel wordt opgepakt. „In het hele land zetten onze mensen zich keihard in om de samenleving te beschermen tegen deze pandemie”, aldus Rouvoet in een eerste reactie. „Ze moeten dit cruciale werk veilig kunnen doen.”

Premier Mark Rutte noemt de aanval „totaal onacceptabel.” Dat juist de mensen van de GGD die „vreselijk hard werken om ons veilig te houden, ons land te beschermen tegen corona” doelwit lijken, is „echt verschrikkelijk, echt schandalig”, zegt Rutte.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo