Nieuws/Binnenland
549363
Binnenland

Ondanks vertragingen door noodweer

Iets minder files in juli

De afgelopen maand juli daalde het aantal files met zo’n 3 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Toch was het in juli behoorlijk druk op de weg: er stonden overdag en in het weekeinde zelfs veel meer files dan in andere jaren, vooral in het midden en oosten van het land. Dat heeft de ANWB zaterdag gemeld. Pas in de laatste week van juli daalde de filezwaarte fors door de vakantiespreiding.

Een heel drukke dag was vrijdag 10 juli. De eerste vakantie-uittocht leidde op die dag tot veel vertraging voor weggebruikers. Door ongelukken kwamen veel bezoekers van North Sea Jazz in Rotterdam te laat. En aan het eind van de avondspits werd na een aanrijding de Afsluitdijk richting Friesland enkele uren afgesloten, waardoor veel vakantiegangers de boot naar Terschelling misten.

Op maandag 13 juli ondervond het verkeer de hele dag hinder van regenachtig weer, vooral op de wegen in het zuiden van het land stonden veel files. Op zaterdag 25 juli raasde er een storm over Nederland, waardoor met name in het westen wegen werden geblokkeerd door omgevallen bomen.