Nieuws/Buitenland
549375
Buitenland

Familieleden Bin Laden dood door crash

Drie familieleden van wijlen terreurleider Osama bin Laden zijn omgekomen bij een crash met een klein vliegtuig in Groot-Brittannië. De drie en de piloot kwamen om toen het toestel vrijdag neerstortte naast het vliegveld Blackbushe Airport bij de plaats Yateley in Zuid-Engeland, meldde de BBC.

Nieuwszender Al-Arabiya meldde dat het gaat om de halfzus van Bin Laden, haar man en haar moeder. Een Jordaanse piloot vloog hen vanuit Italië naar Engeland in een privévliegtuig in bezit van hun bedrijf Salem Aviation. De Saudische ambassadeur in Londen, prins Mohammed bin Nawaf Al Saud, heeft via Twitter de familie Bin Laden gecondoleerd met het „grote verlies”.

De vermogende Saudische familie Bin Laden heeft goede contacten met de koningsfamilie in Saudi-Arabië. Een van de grootste bouwbedrijven ter wereld is in handen van de Bin Ladens.

De Britse autoriteiten doen onderzoek naar het ongeluk. Saudi-Arabië werkt mee aan het onderzoek en probeert de lichamen van de slachtoffers snel over brengen voor begrafenis in eigen land.