Nieuws/Binnenland
550956410
Binnenland

Te veel gedronken, door rood, 60 km/uur te hard

Doodrijder 8-jarige: ’Ik voel me een monster’

Een foto van het ongeluk destijds.

Een foto van het ongeluk destijds.

UTRECHT - Update 16.30 uur - Tegen de 56-jarige man die afgelopen maart een fataal auto-ongeluk in Nieuwegein veroorzaakte, is een celstraf van zes jaar geëist. Het Openbaar Ministerie verdenkt Cornelis B. van roekeloos rijgedrag.

Een foto van het ongeluk destijds.

Een foto van het ongeluk destijds.

Bij het ongeluk kwam een jongen van acht jaar om het leven. Een jongen van tien raakte zwaargewond, net als zijn moeder, die voor in de auto zat. De vader raakte eveneens gewond.

De officier van justitie spreekt van een „zeer ernstig delict”, met „onherstelbare gevolgen.” Hij heeft ook een rijontzegging van vijf jaar geëist.

„Ik wist niet wat ik deed”, zei verdachte Cornelis B. woensdag in de rechtbank in Utrecht. „Ik voel me een kindermoordenaar en een monster.” B. had te veel gedronken, negeerde een rood stoplicht en reed veel te hard, tot 134 km/uur op een weg waar 70 km/uur is toegestaan.

’Ontspanning’

Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, zei hij tegen de rechter. „Iedere dag vraag ik me af wat me hiertoe gebracht heeft.” Hij had veel stress omdat hij zijn baan dreigde kwijt te raken. Alcohol en een stukje rijden met de auto brachten hem ontspanning. „Dat is geen goede combinatie”, zei de rechter tegen hem. „Nee, dat is absoluut niet goed”, antwoordde B.

Op het moment dat B. de rechtszaal werd binnengebracht, werd hem vanaf de publieke tribune toegeschreeuwd dat hij een moordenaar is. „Dat raakt me heel erg”, zei B. tegen de rechter. De rechtbank doet op 26 juni uitspraak.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop