Nieuws/Binnenland
551221099
Binnenland

Duizenden nieuwe horecazaken ondanks coronacrisis

AMSTERDAM - Vanaf het begin van de coronacrisis in maart tot en met september zijn er ongeveer 4700 nieuwe horecazaken geopend in Nederland.

Dat blijkt na een navraag bij de Kamer van Koophandel, meldt nieuwszender BNR. Vorig jaar werden in dezelfde periode meer nieuwe zaken geopend, maar vooral in de zomer was er nauwelijks een verschil. In die periode waren de coronamaatregelen versoepeld en waren restaurants en cafés gewoon open.

Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt tegen BNR dat veel van de ondernemers al ver voor de uitbraak van het coronavirus waren begonnen met de voorbereidingen. „Je besluit niet nu om volgende maand een horecazaak te beginnen, dat kost tijd. Veel plannen zijn al afgelopen jaar gemaakt.” Daarnaast kan het meespelen dat de huur van veel mooie locaties is gezakt door de crisis, aldus Willemsen.

KHN waarschuwt al sinds het begin van de coronacrisis dat veel bedrijven failliet dreigen te gaan, zeker na de tweede sluiting van de horeca om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Heeft u een nieuwe horecazaak geopend in coronatijd? Of bent u bezig met de voorbereidingen van een nieuw te openen zaak? Dan komen we graag met u in contact. App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952