Nieuws/Binnenland

Dode kippen gedumpt in bos

Door Onze Correspondent

ANP

Winterswijk - Een onbekend persoon dumpt al ruim twee jaar lang met grote regelmaat dode kippen in het buitengebied van Winterswijk. Opvallend is dat de kadavers ’keurig’ in een plastic zak worden verpakt. „Die persoon doet er dus ook nog enige moeite voor”, aldus Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.

ANP

De dode kippen worden achtergelaten in de buurt van de Greuneweg, op steenworp afstand van de Duitse grens. „De ene keer zit er één dode kip in, de volgende keer meerdere. Soms liggen ze langs de kant van de weg, de andere keer verstopt in een sloot.”

Boeren kunnen normaal gesproken hun dode dieren door een destructiebedrijf laten ophalen. „Maar dat kost geld. Dat zal dan ook de reden zijn waarom de dader kiest voor deze oplossing”, aldus Van der Werf. „Het vervelende is echter: nu draaien wij dus op voor deze kosten.”

De medewerkers van de dierenambulance tasten in het duister over wie hiervoor verantwoordelijk is. „Omdat het zo dicht bij de grens gebeurt, hielden we er rekening mee dat het het werk was van een Duitse kippenboer. Maar deze keer zaten er ook papieren zakken bij met de opdruk For Farmers. Het zegt niet alles want de dader kan die zakken natuurlijk ook in Nederland hebben gekocht, maar we gaan er nu toch vanuit dat het een Nederlandse boer is die dit doet.” De doodsoorzaak van de kippen is onduidelijk. „Er komt geen bloed aan te pas.”

De medewerkers van de dierenambulance hopen nu dat eventuele tips leiden naar de dader.

Lees meer over