Nieuws/Binnenland
552788590
Binnenland

Meer coronabesmettingen, RIVM houdt rekening met begin najaarsgolf

AMSTERDAM - De afgelopen dag zijn 117 nieuwe mensen met corona opgenomen in ziekenhuis, aldus het LCPS. Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames sinds 5 augustus. Het aantal coronabesmettingen loopt ook op, meldt het RIVM. Het RIVM houdt rekening met het begin van een najaarsgolf.

In de ziekenhuiscijfers maakt het LCPS geen onderscheid tussen mensen die mét corona of door corona zijn opgenomen.

Het aantal bevestigde besmettingen stijgt volgens het instituut in heel Nederland en onder vrijwel alle leeftijdsgroepen, maar met name onder mensen van 70 jaar en ouder. Het RIVM heeft een site waar mensen kunnen doorgeven of ze coronaklachten hebben. Op die Infectieradar stijgt het aandeel deelnemers met coronaklachten eveneens.

Vanwege de stijging en de vooruitzichten vraagt het RIVM „extra aandacht voor vaccineren, testen en de andere basisadviezen.”

Nieuwe opnames

In totaal liggen er momenteel 631 mensen met corona in de ziekenhuizen. Dat zijn er dertig meer dan maandag. De stijging van het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen ging minder snel dan het aantal nieuwe opnames, omdat er ook mensen de afdelingen mochten verlaten.

Op de verpleegafdelingen werden afgelopen etmaal 113 nieuwe patiënten met corona opgenomen. In totaal worden in de klinieken op dit moment 596 mensen met corona verzorgd, 28 meer dan een etmaal geleden. Op de intensive cares werden 4 nieuwe patiënten met corona opgenomen. Het aantal mensen met een coronabesmetting op de ic’s steeg afgelopen dag met 2 naar 35.