Nieuws/Binnenland
553502236
Binnenland

Woning in Krimpen aan den IJssel voor derde keer beschoten, deur op slot

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een huis aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel is in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. De politie meldde dat er bij het schietincident geen gewonden zijn gevallen en dat het al de derde keer is dat het pand onder vuur is genomen. Op bevel van burgemeester Martijn Vroom is de woning met onmiddellijke ingang gesloten voor een periode van twaalf weken, ter bescherming van de omgeving en de veiligheid van omwonenden.

De bewoonster van het huis schrok omstreeks 01.30 uur wakker van een knal. Toen de vrouw ging kijken, zag ze dat er op haar woning was geschoten. Er is nog niemand aangehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden.

De burgemeester zegt de woningbeschieting zeer hoog op te nemen. „Ik leef mee met de betrokkenen en omwonenden. Ik vind het afschuwelijk dat dit is gebeurd en tref passende maatregelen”, aldus Vroom. De burgemeester noemt het geweldsincident een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid. Het heeft „een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat.” De gemeente gaat de komende tijd onderzoeken of verdere maatregelen nodig zijn.