Nieuws/Buitenland
553987
Buitenland

Elf gewonden door auto op stoep in Londen

Politie: aanrijding geen aanslag

LONDEN - UPDATE 20.00 -Tussen het Natural History Museum en het Victoria & Albert Museum in de Londense wijk Kensington is zaterdag een automobilist op voetgangers ingereden. Daardoor zijn elf mensen licht gewond geraakt. Volgens de Londens politie gaat het niet om een aanslag; het incident wordt gekwalificeerd als aanrijding. Er is een man gearresteerd.

Nieuwssite The Sun meldde eerder dat het om een aanslag zou gaan. De tabloid baseert zich op uitspraken van omstanders die vertelden dat de auto bewust op passanten inreed.

Volgens de hulpverleners moesten negen mensen naar een ziekenhuis voor een behandeling.

Op diverse media zijn foto’s te zien van een man die op de grond wordt gedrukt door een aantal agenten. Dat zou de bestuurder van de auto zijn. Hij ligt in een plas met bloed. Omstanders geven aan schoten te hebben gehoord.

Het incident vond plaats op Exhibition Road, een weg waar onder andere ook de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur staat. De aanrijding vond plaats ter hoogte van het Natural History Museum en Het Victorioa & Albert Museum. De weg is daar enkele jaren geleden gerenoveerd waarbij voetgangers veel meer ruimte hebben gekregen, maar waardoor het soms ook onduidelijk is voor wagens wat nu wel en geen voetpad is.

Aanslagen

Londen werd dit jaar twee keer eerder opgeschrikt door auto’s die inreden op voetgangers. In beide gevallen ging het om een voetpad langs een brug. Deze voetpaden zijn inmiddels met betonnen barricades afgeschermd.