Nieuws/Binnenland
554305227
Binnenland

Vrouw in Spanje opgepakt voor dodelijke schietpartij Schiedam

SCHIEDAM - De politie heeft een vijfde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een fatale schietpartij in Schiedam, die eind vorig jaar een 26-jarige man uit Schiedam het leven kostte. Het gaat om een 23-jarige vrouw met de Spaanse nationaliteit die zaterdagavond is aangehouden in Malaga. Haar overlevering naar Nederland is gevraagd.

De schietpartij was op 28 december in een woning in de Boomgaardstraat in Schiedam. Gealarmeerde agenten troffen het slachtoffer aan in de woning. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten. Onderzoek heeft uitgewezen dat na de schietpartij drie personen het huis hebben verlaten.

Twee van hen werden in januari al opgepakt, een 31-jarige man uit Den Haag en een 41-jarige man uit Schiedam. Vorige maand liet de politie weten op zoek te zijn naar de derde persoon die in de woning is geweest. „Grondig speurwerk” leidde naar de Spaanse vrouw, aldus de politie.

Vorige maand werden ook 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam aangehouden. Zij worden ervan verdacht het drietal met een auto te hebben opgepikt na het incident. Deze twee zijn wel weer op vrije voeten.