Nieuws/Buitenland

Notities met berekeningen op nachtkastje

Schutter Las Vegas had alles precies berekend

Door Redactie

Stephen Paddock op een foto van zijn rijbewijs.

Stephen Paddock op een foto van zijn rijbewijs.

AFP

LAS VEGAS - De man die in Las Vegas een slachtpartij aanrichtte, had precies berekend hoe hij vanuit z'n hotelkamer zoveel mogelijk mensen kon vermoorden. Dat heeft de politie gezegd tegen CBS News. In z'n kamer zijn notities gevonden, met daarop meerdere berekeningen. Ook had de man camera's verstopt, zodat hij kon zien of de politie er al aan kwam. Kort voor de politie-inval pleegde de schutter zelfmoord.

Stephen Paddock op een foto van zijn rijbewijs.

Stephen Paddock op een foto van zijn rijbewijs.

AFP

„Naast een van de ramen die hij had ingeslagen, lag op een nachtkastje een briefje met aantekeningen”, zegt een van de agenten die de hotelkamer binnenviel. „Op de notitie stond de afstand tot het countryfestival en de hoogte waarop hij zich bevond. Ook had hij de baan die zijn kogels over die afstand zouden afleggen berekend.”

De FBI tast nog volledig in het duister waarom Stephen Paddock (64) vanuit een hotelkamer het vuur opende op de bezoekers van een muziekfestival. In tien minuten schoot hij 58 mensen dood en nog eens bijna 500 mensen raakten gewond bij het grootste bloedbad uit de moderne Amerikaanse geschiedenis.

De FBI heeft via grote billboards het publiek in Las Vegas opgeroepen om tips te geven.

Lees meer over