Nieuws/Binnenland
554909722
Binnenland

Politie deelt foto’s

Dit zijn de relschoppers van Den Bosch

DEN BOSCH - Bijna drie maanden na supportersrellen in Den Bosch is de politie nog altijd op zoek naar relschoppers. Maandag zijn twee foto’s van verdachten naar buiten gebracht.

Op 2 augustus hadden vier mensen de oproep gekregen om zich te melden. De politie plaatste onherkenbaar gemaakte foto’s en dreigde de echte beelden naar buiten te brengen als ze niet naar voren zouden komen. Een van hen zwichtte en stapte naar de politie. De andere twee deden dat niet en hun foto’s zijn nu alsnog gepubliceerd.

De politie had eerder herkenbare afbeeldingen van andere verdachten geplaatst. Inmiddels hebben vijftien mensen zich gemeld bij de politie.

Stenen

De rellen braken uit na afloop van de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles op 22 mei. Go Ahead Eagles won het duel en plaatste zich voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Supporters van Den Bosch keerden zich tegen fans van de Eagles en tegen de politie. Agenten werden bekogeld met fietsen, stenen en stukken hekwerk. Vier mensen werden toen al aangehouden.