Nieuws/Buitenland
562664554
Buitenland

Amerikaanse journalist masturbeert tijdens videovergadering en wordt geschorst

Het tijdschrift The New Yorker heeft journalist Jeffrey Toobin geschorst nadat hij vorige week masturberend te zien was tijdens een videovergadering. Volgens de man had hij niet in de gaten dat hij in beeld was.

„Ik heb een beschamende domme fout gemaakt. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan mijn vrouw, familie, vrienden en collega’s”, aldus Toobin. „Ik dacht dat ik niet te zien was op Zoom. Ik dacht dat niemand me kon zien.”

Onder anderen Jane Mayer, Evan Osnos, Masha Gessen en Jelani Cobb van The New Yorker zaten in de vergadering. Ook collega’s van WNYC-radio namen deel aan het gesprek. Twee mensen hebben zich bij Vice gemeld en vertelden dat ze gezien hebben dat Toobin zijn penis aanraakte. Daarna verliet de journalist het gesprek om vervolgens opnieuw in te te bellen.

„Jeffrey Toobin is geschorst terwijl we de zaak onderzoeken”, aldus een woordvoerder van The New Yorker. Toobin is ook analist bij CNN, maar daar heeft hij verlof opgenomen. „Jeff Toobin heeft om vrije tijd gevraagd om te dealen met een issue in zijn privéleven en we hebben dat verzoek goedgekeurd.”