Nieuws/Binnenland
565976183
Binnenland

7500 mensen brachten laatste groet

Familie Peter R. de Vries geraakt door grote belangstelling bij Carré: ’Hartverwarmend’

AMSTERDAM - De familie en partner van Peter R. de Vries zijn geraakt door de grote belangstelling voor het publieke afscheid van de misdaadverslaggever in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat zei RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink woensdag in het programma op basis van een korte verklaring van de familie. Ongeveer 7500 mensen brachten woensdag een laatste groet.

„Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen. Dit raakt ons enorm”, las Ikink voor.

„Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen. Wij willen iedereen bedanken voor dit gebaar en de massale steun die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen.”

Lange rijen

Om 21.10 gingen de laatste mensen die afscheid wilden nemen naar binnen. Rond 20.30 uur stonden er nog honderden mensen in de rij die een laatste groet kwamen brengen aan De Vries. De gemeente liet daarna weten dat de deuren gingen sluiten en dat niemand meer kon aansluiten in de rij. Het plan was dat publiek woensdag tot 20.00 uur welkom was.

Drie meiden uit Amsterdam mochten er nog net door. „We hebben echt geluk gehad. We stonden al langer dan 1,5 uur te wachten”, zegt een van hen opgelucht. „Indrukwekkend” noemen ze het afscheid als ze weer naar buiten komen. „Ik werd er helemaal stil van, en emotioneel. Er lagen zoveel bloemen.”

Tekst loopt door onder de video.

De hele dag is er al grote belangstelling voor het afscheid van De Vries. Al sinds 07.00 uur verzamelden zich mensen die de overleden misdaadjournalist een laatste groet willen brengen. Iets voor 11.00 uur gingen de deuren van Carré open. Uitvaartbedrijf Monuta schatte dat er tot 20.00 uur zo’n 6000 mensen binnen waren geweest.

Uitvaart in besloten kring

De Vries overleed vorige week aan de gevolgen van de schietpartij ruim een week eerder in Amsterdam. Donderdag vindt de uitvaart in besloten kring plaats.