Nieuws/Binnenland
567741838
Binnenland

’Drie Nederlanders gearresteerd in Filipijns pokerhuis’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

MANILA - Drie Nederlanders zijn zaterdagavond gearresteerd op de Filipijnen bij een inval in een illegaal pokerhuis, melden media in het Zuidoost-Aziatische land.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Coenraad K. (25), Roy S. (30) en Amadeo B. (31) maakten deel uit van een groep die zich bevond in een gebouw in de stad Makati op het eiland Luzon, niet ver van hoofdstad Manilla. Toen een speciale eenheid van de politie het pand binnenviel, troffen ze de Nederlanders aan met enkele andere personen terwijl ze mee zouden hebben gedaan aan een illegaal pokertoernooi.

Agenten namen de pokertafel, speelkaarten, fiches en geld in beslag. Politiechef kolonel Rogelio Simon verklaarde dat het pand overdag dienst doet als adviesbureau, maar na werktijd verandert in een ‘gokhol’.

’Plezier en netwerken’

De eigenaar ontkent dat er sprake was van illegaal spelen om geld, maar dat het alleen draaide om plezier en netwerken. Naast de Nederlanders werden ook personen opgepakt met de Filipijnse, Britse, Franse, Amerikaanse en Deense nationaliteit.

Politiecommissaris Debold Sinas van Metro Manila heeft onlangs de strijd opgevoerd tegen illegaal gokken, waaraan ook veel buitenlanders zich schuldig aan maken.