Nieuws/Buitenland
568642687
Buitenland

Kind terroriseert luchthaven: koffers vliegen van bagageband

Melbourne - Op Melbourne Airport in Australië is een kind tekeer gegaan op een bagageband. Schreeuwend en rennend gooide hij meerdere koffers van de bagageband.

Beelden van het kind worden massaal gedeeld op sociale media. Mensen zeggen het onbegrijpelijk te vinden dat zijn moeder niet ingrijpt. „Als dat mijn kind was, werd hij vastgebonden”, luidt een reactie op TikTok. „Mijn moeder zou me een klap hebben gegeven”, aldus een andere gebruiker.

Op de video is te zien hoe het kind over de bagageband rent, de koffers eraf gooit en zijn wanhopige moeder hem smeekte eraf te komen, tevergeefs.

Tekst gaat verder onder de video

Pas toen het jochie door de intercom werd toegesproken, luisterde hij. „Hallo allemaal, kunnen de ouders van het kind dat ronddraait op bagageband 4 hem alsjeblieft onder controle houden”, aldus een luchthavenmedewerker. „We hebben beveiliging en de politie komt met je praten”, voegt de medewerker toe.

Vooral laatstgenoemde liet het kind schrikken, schrijft DailyMail. Omstanders zouden geapplaudisseerd hebben voor de medewerker omdat deze het jongetje had afgeschrikt door de politie te noemen.

Een woordvoerder van de luchthaven benadrukt dat de veiligheid van passagiers en personeel voorop staat. „Iedereen die op bagagebanden klimt, loopt het risico ernstig gewond te raken”, aldus de woordvoerder.