Nieuws/Binnenland
574319569
Binnenland

Politie roept slachtoffer geweldpleging Vught op zich te melden

VUGHT - Na het conflict zaterdagmiddag in Vught, dat er uiteindelijk toe leidde dat een auto op de vlucht voor de politie crashte op de A12 bij Zoetermeer, heeft zich nog altijd geen slachtoffer gemeld. Dat meldt de politie zondag. De drie zaterdag op de A12 aangehouden verdachten zitten nog vast. De mannen van 21 en 23 uit Den Haag worden zondag verhoord.

De politie werd zaterdag rond 15.00 uur gewaarschuwd over een conflict tussen meerdere personen aan de Wederiksingel in Vught, waarbij mogelijk ook was geschoten en iemand gewond was geraakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, was er niemand meer aanwezig. Onderzoek wees uit dat na het incident twee auto’s wegreden. Een van die auto’s werd op de A12 gesignaleerd. De bestuurder kreeg een stopteken, maar dat werd genegeerd, waarop een korte achtervolging plaatsvond. De auto eindigde in de vangrail en de inzittenden werden aangehouden.

Onderzocht wordt nog of er daadwerkelijk is geschoten. „We weten dat er een jongeman gewond is geraakt nadat hij in het gezicht is geslagen. Hij is gewond de buurt ingelopen en naar hem zijn we nog steeds op zoek”, aldus de politie. Ook naar de andere auto wordt nog gezocht.

De politie roept het slachtoffer op contact op te nemen.