Nieuws/Binnenland
574715587
Binnenland

Samenscholingsverbod Terneuzen voor jongeren

Lodewijk College in Terneuzen

Lodewijk College in Terneuzen

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen. Een gemeentewoordvoerder meldt dat de maatregel is genomen naar aanleiding van ongeregeldheden tussen jongeren. Het verbod is op donderdag 16.00 uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.

Lodewijk College in Terneuzen

Lodewijk College in Terneuzen

In die periode mogen personen tussen de 10 en 26 jaar in de kern Terneuzen niet met twintig of meer mensen bij elkaar staan. De politie beoordeelt of overlast of verstoring van de openbare orde dreigt en zal mensen die het samenscholingsverbod overtreden aanhouden.

Verder pakt de politie het mobieltje af van personen die dat gebruiken om aan te zetten tot geweld of om vechtpartijen te filmen. Ook hebben enkele scholen aangekondigd maatregelen te nemen tegen jongeren die meedoen aan vechtpartijen of zich schuldig maken aan opruiing, meldt de politie. Die scholieren lopen het risico te worden geschorst.

Vechtpartijen

Groepen leerlingen zochten elkaar de afgelopen dagen op om te vechten. Via sociale media waren berichten verstuurd waarin werd opgeroepen tot de matpartij. Aanleiding hiervoor zou een ruzie zijn tussen twee meisjes om een jongen. De politie greep in om verdere escalatie te voorkomen, maar constateerde dat de spanningen voortduurden.