Nieuws/Buitenland
57607
Buitenland

Tijdelijk ontsnappen uit de cel: gevangenis Atlanta wordt er gek van

Atlanta - Een gevangenis in het Amerikaanse Atlanta wordt geteisterd door tijdelijke ontsnappingen. Gevangenen breken met enige regelmaat uit om allerlei goederen in te slaan om dan vervolgens weer terug in te breken. De Amerikaanse overheid is een groot onderzoek gestart naar deze tijdelijke ontsnappingen.

In januari 2013 begon de politie in Atlanta met het onderzoek naar deze tijdelijke ontsnappingen, aldus CNN. Agenten hadden toen aanwijzingen dat gevangenen gaten in hekken hebben geknipt om daardoor naar buiten en naar binnen te gaan.

Het viel agenten toen op dat er een auto opvallend geparkeerd was bij de gevangenis. De inzittenden droegen maskers en gevangeniskleding. Toen agenten ze wilden aanspreken, vluchten de inzittenden juist de gevangenis is. In de auto werden flessen alcohol, 24 mobiele telefoons en twee geladen vuurwapens aangetroffen.

Camera’s opgehangen

Sindsdien wordt de de omgeving regelmatig gecontroleerd door agenten. Eind vorig jaar werden er twee grote gaten in het hek aangetroffen waardoor mensen konden ontsnappen. Ook werden gevangenisartikelen in de buurt aangetroffen, zoals handschoenen en was.

Vervolgens werden er camera’s opgehangen bij de gaten. In de drie weken die daarop volgden was te zien hoe gevangenen met enige regelmaat naar buiten gingen en met smokkelwaar weer de gevangenis ingingen.

Gevangenen op heterdaad betrapt

Op 3 februari wisten agenten een gevangene op heterdaad te betrappen toen hij de gevangenis in wilde gaan. Justin B. Stinson had een telefoon, een schaar, flessen tequila, sigaretten, sigaren en eten bij zich. De autoriteiten wilden verder niet ingaan op het lopende onderzoek.