Nieuws/Binnenland
576263054
Binnenland

’Meerderheid Nederlanders voorstander strenge, landelijke lockdown’

AMSTERDAM - Een kleine meerderheid van de Nederlanders zou achter een strikte, volledige lockdown van een paar weken staan. 56 procent van de inwoners ziet dat als beste oplossing om de stijgende coronacijfers tegen te gaan, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 2500 landgenoten. Driekwart van de ondervraagden vindt bovendien dat het kabinet na de zomer te laat heeft ingegrepen.

Het RIVM maakte bekend dat er sinds donderdag meer dan 10.000 besmettingen zijn bijgekomen. De maatregelen die sinds 14 oktober van kracht zijn, lijken nog weinig effect te hebben. Volgens Rutte is het nog te vroeg om te zien of de maatregelen zin hebben gehad. „Dat kan je pas over een paar dagen zien”, vertelde de premier tijdens zijn wekelijkse persconferentie vrijdagmiddag.

In een nieuwe podcast Afhameren bespreken Pim Sedee en Wouter de Winther de roep om strengere maatregelen en de kritiek vanuit de oppositie:

Een groot deel van de Nederlander is het daarmee eens. Bijna een derde van de bevolking, 31 procent, wacht liever nog een aantal dagen af. Zo zou kunnen worden gekeken of de huidige maatregelen iets opleveren, en op basis daarvan een beslissing worden genomen. 12 procent van de respondenten wil de coronamaatregelen juist afschalen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop