Nieuws/Binnenland
578719851
Binnenland

Jaar cel geëist tegen doorrijder na fatale aanrijding Zaltbommel

ARNHEM - Tegen een 39-jarige man uit Oss is woensdag een jaar celstraf geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het doodrijden van een hardloper in Zaltbommel. De 52-jarige hardloper werd op zondagmiddag 30 mei van achteren aangereden en is als gevolg daarvan overleden. De bestuurder is na het ongeval doorgereden.

De politie vond nog dezelfde dag de bestelauto die bij het ongeval betrokken was. Een dag later kon de verdachte uit Oss worden aangehouden toen hij op het station van Venlo de trein naar Duitsland wilde nemen.

De verdachte heeft bekend dat hij de hardloper heeft aangereden. Verder heeft hij volgens het OM toegegeven dat hij voorafgaand aan het ongeval alcohol en cocaïne had gebruikt, stoffen die 24 uur na het ongeluk niet meer in zijn bloed konden worden gemeten. Op het moment van de aanhouding bleek de verdachte 7 gram cocaïne op zak te hebben. Hij had geen rijbewijs en zou te hard hebben gereden. „Het moet zo zijn geweest dat de verdachte onvoldoende rechts heeft gehouden”, zei de officier van justitie in de rechtbank in Arnhem.

Naast een celstraf eiste de officier van justitie een rijverbod van drie jaar.