Nieuws/Buitenland
580696238
Buitenland

Israëlische soldaten doden Palestijnse jongen (15)

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

RAMALLAH - Israëlische troepen hebben donderdag een 15-jarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, aldus Palestijnse functionarissen. Volgens Ahmad Enaya, burgemeester van de stad Azzun op de Westelijke Jordaanoever, reed een Israëlisch militair voertuig donderdag laat de stad binnen. Toen jongeren stenen naar de auto gooiden, schoten de soldaten met scherp, zegt Enaya.

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

Volgens een verklaring van het ziekenhuis in de stad Qalqiliya stierf scholier Nidal Saleem nadat hij in de rug was geschoten. Twee andere mensen werden behandeld voor schotwonden, voegde het eraan toe. In een verklaring liet het Israëlische leger weten dat soldaten schoten op verdachten die explosieven naar Israëlische soldaten hadden gegooid. De soldaten waren in het gebied op zoek naar mensen die vuurwerk afvuurden op Israëlische voertuigen die rondreden in de buurt van Azzun.

Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zijn dit jaar tenminste 62 Palestijnen gedood, onder wie schutters en burgers. Volgens officiële Israëlische cijfers kwamen in dezelfde periode dertien Israëli's en één Oekraïense toerist om het leven bij Palestijnse aanslagen.