Nieuws/Binnenland
581526586
Binnenland

Kabinet neemt alle schulden toeslagenouders in schuldsanering over

Den Haag - Toeslagenouders die in de schuldsanering zitten krijgen lucht van het demissionaire kabinet. Dat neemt al hun schulden over, zodat ze de beloofde 30.000 euro compensatie zonder problemen kunnen krijgen.

Het kabinet is de afgelopen maanden bezig om niet alleen de gedupeerde ouders te compenseren – iedereen krijgt in elk geval 30.000 euro – maar ook met het overnemen van hun schulden die zij door de toeslagenaffaire hebben opgebouwd. Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) besloot eerder al om alle schulden die ze bij de overheid hebben kwijt te schelden. Anders dreigde de compensatie meteen weer bij schuldeisers terecht te komen.

Daar kwam nog een verzoek bovenop van de Tweede Kamer om ook de andere schulden van de ouders over te nemen. Van Huffelen heeft nu een eerste stap gezet door dat te doen bij mensen in de schuldsanering. Bij hen is dat makkelijker te regelen, omdat een bewindvoerder alle schulden al in beeld heeft gebracht.

’Minnelijke schuldregeling’

Ook mensen met een zogenoemde ’minnelijke schuldregeling’ krijgen een schone lei van het kabinet. Het gaat om ongeveer 1000 ouders, schrijft Van Huffelen in een blog op de site van de Belastingdienst. „Deze groep van ongeveer 1000 ouders krijgt dus voor 1 mei het geld overgemaakt: 30.000 euro. Als ze recht hebben op meer geld, komt er ook meer geld.”

De rekening voor het kwijtschelden van deze schulden wordt geschat op 56 miljoen euro, schrijft Van Huffelen aan de Tweede Kamer. Eerder zette het kabinet al 750 miljoen euro opzij voor het kwijtschelden van de overheidsschulden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo