Nieuws/Binnenland
581878070
Binnenland

Vrouw riep: ’blijf bij me’

Liquidatie in centrum Houten

Houten - Houten is donderdagavond opgeschrikt door een schietpartij, waarbij in ieder geval één persoon om het leven is gekomen.

De directe omgeving van het plaats delict was uren afgezet met politielint. Het slachtoffer bevond zich op de bijrijdersstoel van een personenauto op het Schonenburgseind in het centrum, bij winkelcentrum Het Rond, van de plaats toen hij onder vuur werd genomen. Tijdens het incident zou ook een vrouw in de auto hebben gezeten.

Omstanders spreken van veel schoten. De auto aan de rechterkant is volledig vernield. „Ik was net naar bed gegaan, toen ik rond elf uur wakker schrok”, vertelt een omwonende aan RTV Utrecht. „Ik hoorde knallen, maar ik dacht dat ik gedroomd had. Daarna hoorde ik een vrouwenstem roepen. Ik dacht: misschien iemand die gedronken heeft of een ruzie. Maar het ging maar door. Ze riep: blijf bij me. Ze was helemaal overstuur.”

De buurtbewoner ging buiten poolshoogte nemen. „Toen bleek dat haar man was doodgeschoten. Gewoon door het autoraam”, vertelt de geëmotioneerde buurtbewoner. „Het duurde nog best lang voor de politie er was. Het was een hele toestand, heel surrealistisch ook.”

„Het is heel bedreigend. Ik voel me na dit voorval best wel onveilig. Maar het is de realiteit waar we nu mee moeten leven. Het kan dus blijkbaar. Ik ben ontdaan en verbaasd. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak.” De buurtbewoner heeft de vrouw van de doodgeschoten man een glas water en een stoel aangeboden. „Ook de zoon van het slachtoffer was in de buurt en was helemaal overstuur.”

Na de melding van de schietpartij werd ook direct een traumahelikopter opgeroepen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Het is ook niet duidelijk of de man in de buurt woonde.

Tips? Dan komen we graag met u in contact. Mail naar Mick van Wely via m.van.wely@telegraaf.nl.

De politie doet onderzoek bij de zwarte auto, waarvan de rechterkant is geraakt door kogels.

De politie doet onderzoek bij de zwarte auto, waarvan de rechterkant is geraakt door kogels.