Nieuws/Binnenland
583004696
Binnenland

Politie belaagd bij illegaal feest in Den Haag

DEN HAAG - Agenten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd door bezoekers van een illegaal feest in een appartement in Den Haag. In die woning (80 vierkante meter) waren vijftig mensen aanwezig bij een feest. Buren hadden geklaagd over geluidsoverlast.

Agenten maakten een einde aan het feest, maar een aantal mensen keerde zich tegen de politie. Een agent is geslagen en er werd vanuit het appartement (aan de 1e Lulofsdwarsstraat) onder meer drugs naar beneden gegooid. Een 21-jarige vrouw uit Den Haag en een 22-jarige man uit Italië zijn aangehouden. Ze zitten nog vast. Toen de agenten terugkwamen bij hun dienstauto’s bleek er een beschadigd.

Burgemeester Jan van Zanen reageert verbolgen: „Wat een schande dat enkele zogenaamde ’feestgangers’ zich agressief hebben gedragen tegen onze politie. Het is goed dat er snel een einde is gemaakt aan deze illegale bijeenkomst. Vijftig mensen in een woning is onverantwoord in een tijd dat we het virus moeten terugdringen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook op deze illegale feesten.”