Nieuws/Binnenland
584663318
Binnenland

Kuipers wil jongeren van 12 tot 17 jaar booster aanbieden

Den Haag - Zorgminister Ernst Kuipers heeft geen bezwaar tegen de inzet van boostvaccins voor tieners. Als de EMA het goedkeurt, wil hij het voor de leeftijdsgroep van 12-17 ook mogelijk maken om een derde prik te halen.

Hoewel de Gezondheidsraad geen reden ziet om die leeftijdsgroep een derde prik te geven, wil Kuipers het wel mogelijk maken mits het Europese geneesmiddelenagentschap EMA daar ook groen licht voor geeft, schrijft de coronaminister vrijdag aan de Tweede Kamer.

Jongeren dreigen in de knel te komen met (school)reisjes omdat verschillende landen een boostprik van ze eisen en ze anders confronteren met een testverplichting. Onder andere Duitsland, Israël, Frankrijk, België en de VS geven jongeren uit die leeftijdsklasse wel een derde prik.

„Ik ben mij er van bewust dat er enkele landen zijn die een boostvaccinatie verplicht stellen voor geldigheid van het Europese coronabewijs, en dat er jongeren zijn die hierdoor geen gebruik meer kunnen maken van hun vaccinatiebewijs in deze landen”, aldus Kuipers. Dit probleem doet zich voor veel jongeren wel pas in mei voor, aangezien zij pas laat de tweede dosis van hun vaccin hebben ontvangen. Na de tweede prik is het Europese reisbewijs nog negen maanden geldig.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop