Nieuws/Binnenland
585301503
Binnenland

Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen, storing registratie aantal nieuwe coronagevallen RIVM

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal verder afgenomen. In totaal zijn nu 2499 patiënten met Covid-19 opgenomen, 55 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Door een technische storing bij de GGD'en is het aantal nieuwe coronagevallen woensdag laag uitgevallen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 5503 meldingen van positieve tests binnen.

De storing begon dinsdag aan het einde van de middag en was aan het begin van de avond verholpen. Het RIVM weet niet hoeveel positieve tests toen niet zijn doorgegeven. Het instituut gaat ervan uit dat de meldingen in de komende dagen alsnog binnenkomen.

Het aantal nieuwe gevallen was woensdag opvallend lager dan in de dagen ervoor. Op maandag en dinsdag meldde het RIVM ongeveer 6700 gevallen, op zondag bijna 8200. Normaal gesproken zijn er op zondag, maandag en dinsdag juist minder gevallen dan later in de week. Bovendien is het voor een woensdag het laagste aantal sinds 10 maart.

In de afgelopen zeven dagen zijn 50.260 positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op 7180 nieuwe gevallen per dag. Het is de eerste keer in ongeveer een week dat het gemiddelde daalt.

Den Haag telde de meeste nieuwe gevallen. In de hofstad testten 197 inwoners positief. In Rotterdam kwamen 184 besmettingen aan het licht en in Amsterdam werden 170 coronagevallen vastgesteld. Daarna volgen Dordrecht (120), Eindhoven (104) en Utrecht (97).

Minder patiënten op intensive cares

Van deze mensen liggen er 784 op de intensive care, tien patiënten minder dan dinsdag. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten met 45 tot 1715.

Dinsdag nam het aantal opgenomen Covid-patiënten ook al af, met 28. De twee dagen daarvoor steeg dit aantal met 91.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop