Nieuws/Buitenland
585375053
Buitenland

Zusjes verdrinken in Grieks zwembad

Zussen verdrinken in Grieks zwembad

Zwembad op Rhodos, archieffoto

Zwembad op Rhodos, archieffoto

ATHENE - Op het Griekse eiland Rhodos zijn twee meisjes verdronken in een zwembad. Het gaat om twee zussen, een van 16 of 17, en een van 19 of 20 jaar oud.

Zwembad op Rhodos, archieffoto

Zwembad op Rhodos, archieffoto

Volgens lokale krant Rodiaki zagen hotelgasten het 16-jarige meisje drijven. Ze werd uit het water gehaald maar bleek in het ziekenhuis al overleden. Pas toen de ambulance met het eerste slachtoffer onderweg was naar het ziekenhuis, werd de 19-jarige zus op de bodem van het bad gevonden.

Na het incident zijn de badmeester en de hotelmanager gearresteerd en verhoord door de politie.

Konden niet zwemmen

De Franse zussen waren met hun ouders en nog twee kinderen op vakantie in het hotel in het zuidoosten van Rhodos. De moeder van de slachtoffers heeft tegen de politie gezegd dat haar dochters niet konden zwemmen.

In eerste instantie hadden ze ook bij het ondiepste van de drie baden gezeten. Dat zou volgens media te zien zijn op bewakingsbeeld. Kennelijk besloten ze later het diepe te proberen.

Op het moment van het ongeluk was er volgens de politie geen toezicht op de zwembaden. Nederlandse toeristen in het hotel verklaren tegenover Telegraaf.nl dat er wel een badmeester was, maar dat hij ’meer aandacht had voor zijn telefoon’, zo schrijft een van hen aan onze Whatsapp tiplijn.

Ook constateren minstens twee hotelgasten dat er geen AED in het hotel was.

Ook in Kreta

Op Kreta is een 8-jarig meisje uit Israel verdronken in een zwembad. Dat gebeurde in Chersonisos. Er is tevergeefs geprobeerd het kind te reanimeren.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31 613650952