Nieuws/Binnenland
58591558
Binnenland

17-jarige jongen gewond bij schietincident bij school Zoetermeer

ZOETERMEER - Bij een schietincident aan het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer (Zuid-Holland) is dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Delft gewond geraakt. Hij heeft op eigen gelegenheid een ziekenhuis kunnen bereiken en is daar met spoed behandeld, aldus de politie dinsdag. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.30 uur op een parkeerterrein bij de school mboRijnland. Het is niet duidelijk of de gewonde een leerling is. Getuigen zeiden tegen de politie dat na het schietincident meerdere jongens in zwarte kleding wegrenden richting de Vaatdreef.

De politie zei eerder op zoek te zijn naar „meerdere verdachten” en is een „uitgebreid” onderzoek gestart naar de schietpartij. Bij de zoektocht werd een politiehelikopter ingezet. Getuigen en andere mensen met meer informatie worden opgeroepen zich te melden.

Reeks eerdere incidenten

De schietpartij volgt op een reeks eerdere incidenten in Zoetermeer in de maand mei. Zo werd een jongen neergeschoten in een speeltuin, ontplofte er vuurwerk bij een huis en werd een kogelgat aangetroffen in een woning. Het Openbaar Ministerie liet toen weten dat de incidenten mogelijk het gevolg zijn van een ruzie tussen groepen jongeren. In drie wijken is een samenscholingsverbod ingesteld door de gemeente.

Of het incident bij het mboRijnland verband houdt met de recente incidenten is niet duidelijk.