Nieuws/Opmerkelijk
589716742
Opmerkelijk

Dettol reageert op ophef rond corona-etiket

Amsterdam - Voor wie bang is om besmet te raken met het coronavirus, kan de fles Dettol in de kast laten staan. Voor de werking tegen het ’menselijke coronavirus’, zoals op de verpakking staat is „geen bewijs”, zo laat de producent van het desinfecterende schoonmaakmiddel weten.

Het bedrijf voelt zich genoodzaakt te reageren op de berichten over de bizarre claim op de flesetiketten die op sociale media verschenen, meldt Het Nieuwsblad.

„Doodt menselijk coronavirus.” Die boodschap staat toch onmiskenbaar te lezen op de Dettol-verpakkingen die enkele Britse klanten op Twitter verspreiden. Producent RB waarschuwt maandag echter dat die claim betrekking heeft op de meer gangbare varianten van het virus, en niet op de potentieel dodelijke stam die momenteel in China woedt.

De claim op het etiket gaat over voorgaande varianten van het coronavirus. Er bestaan al jaren meerdere corona-varianten. Het het nieuwe coronavirus is nog niet getest.

Facebook gaat harder optreden valse corona-informatie

Facebook zegt harder te zullen optreden tegen berichten met valse informatie over het coronavirus. Het Amerikaanse bedrijf zal dubieuze berichten eerst laten controleren op hun echtheid door gezondheidsorganisaties, en vervolgens indien nodig verwijderen. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie gaat Facebook in de plaats daarvan „relevante en actuele” informatie vertonen, klinkt het.