Nieuws/Binnenland
594427429
Binnenland

De Fries (24) zou breuk niet hebben kunnen verkroppen

Jelle R. bekent moord in Malta op ex-vriendin Shannon

Shannon Mak en Jelle R.

Shannon Mak en Jelle R.

VALLETTA - Jelle R., de Nederlander die wordt verdacht van de moord op Malta op zijn ex-vriendin Shannon Mak, heeft woensdag bekend haar ruim twee jaar geleden om het leven te hebben gebracht.

Shannon Mak en Jelle R.

Shannon Mak en Jelle R.

Dat melden media op het eiland in de Middellandse Zee. De Monnickendamse werd in 2018 in een grote plas bloed aangetroffen, vlak bij het appartement van R., die net als zijn ex in de online gaming-industrie op Malta werkte.

Het tweetal zou ruim een jaar een relatie hebben gehad, die kort voor het fatale moment was gestrand. De inmiddels 24-jarige verdachte Fries, die volgens meerdere verklaringen drugs had gebruikt, zou de breuk niet hebben kunnen verkroppen.

Nadat hij steeds had gezwegen over wat er was gebeurd, legde hij woensdag in de rechtbank een bekentenis af. Een medisch expert had verklaard dat de 30-jarige vrouw eerst was geslagen en geschopt voor ze met een mes in haar nek werd gestoken. Ze werd tussen twee geparkeerde auto’s dood aangetroffen door een buurtbewoner, in de vroege ochtend van 3 augustus.

Shannon Mak

Shannon Mak

Vanwege zijn bekennende verklaring kan de samenstelling van het bewijsmateriaal – in aanloop naar de rechtszaak – worden gesloten. De zaak wordt nu overgedragen aan het gerechtshof, dat gaat bepalen welke straf de flink getatoeëerde R. zou moeten krijgen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd