Nieuws/Buitenland
598971309
Buitenland

Lichaam vermist tienermeisje Nora (15) in oerwoud aangetroffen

Kuala Lumpur - De stoffelijke resten van het 15-jarige Frans-Ierse meisje Nora Anne Quoirin zijn in het oerwoud ten zuidoosten van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur gevonden. De politie kan dit bevestigen na een lange zoektocht.

Het meisje was 3 augustus met haar ouders en haar broer en zus aangekomen voor een vakantie in een jungle-oord 50 kilometer ten zuidoosten van Kuala Lumpur. De dag na aankomst verdween ze spoorloos uit het hotel. Wat er gebeurd is, is nog steeds een raadsel. Maar het raam waar ze door naar buiten ging, kon alleen van binnenuit geopend worden.

Psyche

Het meisje had problemen met haar psychische gezondheid en de verdwijning leidde snel tot een enorme zoekoperatie waar politie, brandweer, burgermilities, dorpelingen, sjamanen en militairen bij betrokken zijn geweest. Ook politiemensen uit Ierland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben geholpen. Wat ook media-aandacht trok, was dat bij de zoekactie is geprobeerd het mogelijk verwarde meisje te lokken met bandopnames van de stem van haar moeder.

Tot nu toe is het onduidelijk wat Nora is overkomen. Haar familie had maandag een beloning uitgeloofd van 50.000 ringgit (bijna 11.000 euro) voor informatie die leidt tot haar redding.